2011. december 17., szombat

Buliajánló - avagy: A rock legyen veletek!


Ha december, akkor a sok csillogó és megható karácsonyi izébizé mellett a második legfontosabb dolog az óévet búcsúztató, az újévet köszöntő hatalmas buli.

Sőt, mostanában inkább bulik! Gyakorlatilag a karácsonyi halászlé zsíros cseppje még ott virít az abroszon, amikor már a következő nagy zabálást készítjük elő, malacsülttel, káposztával, virslivel és igen, a korhelylevessel, amely feltehetően az újévi másnaposság gyógyszereként kerülhetett be a hagyományok étrendjébe. De még ne legyünk ünneprontók a másnaposság tüneti kezelésével – inkább nézzük meg, hova menjünk, hogy legyen mit kikúrálni az újesztendő első (két) napján.

Mint mondtam: a buli mostanában már december 27.-én indul, bár ezt a napot leginkább a családi rendezvények jellemzik, ekkor ugrunk be azokhoz karácsonyt köszönteni, akiket az etikett az ünnepek alatt nem engedélyezett, előtte pedig a vásárlási láz nem tett elérhetővé. Aki pedig ezen a napon is a rock oltáránál tenné le tiszteletét, az minden bizonnyal Dabason fog csápolni, ahol a MetalKarácsony rendezvényen olyan zenekarok várják a nagyérdeműt, mint a Road, a Depressio, az Ossian, a Tankcsapda, Kalapács Józsi és Rudán Joe – mindez elővételben 3300, helyszínen jegyet váltva 3800 Ft-ért.


December 28.-án szintén fergeteges buli készül a Crazy Mamában. A bemelegítést már a jegy biztosítja, ami 1000 Ft csupán, de cserébe az első sört a zenekarok vendégeként guríthatjuk le! Sőt: tombolázhatunk is ezért a pénzért… A hangulatot a fiatalokból álló Eye for I együttes kezdi el bemelegíteni, majd a bulit is szervező Bermuda Rockband veszi át a terepet! Meglepetések garmadával várják rajongóikat, amelyek között neves vendégzenészek is szerepelnek… A többi titok! Az azonban nem titok, hogy az est egyik vendégeként elhívták az AC/BC zenekart, így garantáltan zúzós buli lesz, amelyhez a Crazy Mama Music Pub sörrel és töltöttkáposztával, csocsóval, és minden ilyenkor szokásos földi jóval várja a vendégeket. A hangerő rendben lesz - és a látvány sem lesz hal(l)vány!

December 29.-én az EDDA műveken szocializálódott rockerek nosztalgiázhatnak egy jót a Josephina Blues Bells színpadán, ahol a Slamo Revans várja őket bemutatkozó koncertjével. No nem mintha Slamovits Istvánt, azaz Slamot be kellene bárkinek is mutatni, de ez a formáció még most indul útjára, hogy meghódítsa szívünket. Persze ez a nosztalgia dolog ne tévesszen meg senkit, csupán arra utal, hogy igen, a korai EDDA számok is repertoárra kerülnek ezen az estén. És esetleg arra, hogy kortól függetlenül zsenge ifjúnak fogja magát mindenki érezni! Érdemes előre asztalt foglalni – a sör 400 Ft, a beugró pedig 2000 Ft lesz.

December 30.-án már biztos, hogy mindenki 38 fokos bulilázban ég – ha ezt jóféle seritallal és dögös rockzenével kívánja valaki gyógykezelni, az menjen a pokolba! Akarom mondani: irány a BarbaNegra kalózhajója, ahol a Pokolgép koncertjén garantált, hogy izomláza lesz mindenkinek már a zene lüktetésétől is, és a csengő szopránokat is rekedtre énekli majd mindenki! A bemelegítést a Postumus és az Agregator zenekar biztosítja, a neves kalóztanya pedig italakcióval csillapítja hevületünket. Egy korsó habos szomjoltó a pokoli jó hangulat kedvéért 22 és 24 óra között 350 Ft. A beugróért pedig 2400 Ft-ot kell leszurkolni, cserébe a koncertek után virradatig rophatjuk majd a táncot.


És igen, lehet még mindezt fokozni! Mivel kissé ittasan könnyebb a magyar éneklés, mint az angol… de a sok buli után már apadt a pénztárca… így a Nagy Szilveszteri Bulira javaslatunk a következő recept:
Végy egy helyet, ahova a beugró viszonylag olcsó! (2500 Ft). Tegyél bele olyan zenekarokat, akik mellett hangszál nem marad épen, és kéz nem marad sem lent, sem sörtelen! (ZBB – azaz: a Zöld a Bíbor Band vagy a Twin City Country Rock Band) Szórd meg csipetnyi különlegességgel (karaoke, csocsó, haverok, buli, - na jó, fanta csak vodkával!), és mindenféle szilveszteri hagyománnyal (éjféli pezsgő, töltöttkáposzta, rockdisco hajnalig), vedd hozzá a barátaidat, akikkel szívesen várod az új évet és irány a Crazy Mama, ahol mindezt tálalják neked! (És már 300 Ft-tól fogyaszthatsz mellé sört! Ha pedig megvan a 29.-i Korál Forever jegyed, akkor 1990-ért mehetsz be! :-) )


Ezek után már csak annyi marad nekem, hogy jó szórakozást, és legfőképp: nagyon boldog újesztendőt kívánjak mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése